Helatuotteiden helmiä hypisteltävissä myös Turussa

Helakeskus ja Helatukku vahvistavat läsnäoloaan Varsinais-Suomessa. Yritysten tuotteisiin pääsee tutustumaan nyt myös Turun keskustassa. Asiakkaalta kehuja tulee toimitusvarmuudesta ja asiakaslähtöisyydestä.


Vahvojen brändien tuotteet, laajat varastot ja vahva varastologistiikka. Siinä kalustealan tukkuliiketoimintaan keskittyvien Suomen Helakeskus Oy:n ja Helatukku Finland Oy:n vahvuuksia, kun asiaa kysyy myynnistä vastaavilta Antti Peltoselta ja Jaakko Nolvilta.

”Pidämme huolta siitä, että tuotteitamme on saatavilla oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa. Mahdollistamme suomalaisten keittiö- ja kiintokalustetekijöiden menestymisen kilpailussa ulkomaisia toimijoita vastaan”, Nolvi summaa.

”Toimimme asiakkaidemme kumppaneina, jotta heidän ei tarvitsisi varastoida tavaraa. Isoja valttikorttejamme ovat tavaran saatavuus ja lähtönopeus”, Peltonen lisää.

Helakeskus ja Helatukku kuuluvat HTF Groupiin. Se on eteläpohjalainen rakennus- ja kalusteteollisuuden tarpeiden ympärille rakennettu konserni, jolla on showroom Turun keskustassa. Sinne voi sopia asiakastapaamisen ja tutustua tuotteisiin paikan päällä.

”Tuoreet asiakastutkimuksemme osoittavat, että digitalisaatiosta huolimatta henkilökohtaisen palvelun ja kasvokkaisten kohtaamisten arvostus ei ole hävinnyt mihinkään”, Nolvi sanoo.

Mika Hautaniemi Helatukusta ja Turo Vainioniemi Helakeskuksesta vastaavat yritystensä myynnistä Varsinais-Suomessa ja järjestävät mielellään asiakastapaamisia HTF Groupin showroomiin Turkuun.

Vahvoja brändejä

Helakeskus ja Helatukku palvelevat kaikenkokoisia rakennus- ja kalustealan yrityksiä ympäri Suomen. Yhteensä heillä on yli 7000 helatuotteen- ja tarvikkeen valikoima Seinäjoen varastollaan valmiina asiakkaita varten.

”Meillä on laadukkaat ja vahvat tämän alan brändit takanamme. Keskitymme toimittajiin, joiden kanssa voi tehdä kauppaa luotettavasti”, Nolvi sanoo.

”Meillä on myös brändejä, jotka kuluttajat tuntevat, kuten valaisinpuolelta Osram ja allaspuolelta Stala ja Franke”, Peltonen lisää.

Tukkutuotteiden lisäksi Helakeskuksessa ja Helatukussa satsataan myös asiakkaille räätälöityihin tuotteisiin ja palvelukonsepteihin. Seinäjoen tehtaalta voi tilata esimerkiksi määrämittaisia Osramin Ledcut-valaisimia tai Muatoa-valopeilejä sisustuksen katseenvangitsijoiksi.

Helatukun myyntivastaavan Jaakko Nolvin mukaan tuoreet asiakastutkimukset osoittavat, että Helakeskuksen ja Helatukun kanssa tykätään tehdä bisnestä.

Aitoa asiakaslähtöisyyttä

Yksi Helakeskuksen ja Helatukun pitkäaikaisista asiakkaista on Charmia Group, johon kuuluu 13 keittiömyymälää. Charmia-keittiöt syntyvät omassa Charmia tehtaassa Loimaalla sekä paikallisissa logistiikkakeskuksissa, joita on yhteensä 10.

Charmia-liikkeistä lähtee Helakeskukseen ja Helatukkuun yhteensä noin 1800 tilausta vuodessa. Ketjupäällikkö Sami Rintamaan mukaan toimitusvarmuus on näiden tukkureiden selkeä vahvuus.

”Tällä tilausmäärällä sillä on valtava merkitys, että tavara tulee ehjänä ja sovitusti perille. Valikoima on laaja, ja he toimittavat tilaukset räätälöitynä logistiikkakeskustemme tarpeisiin”, Rintamaa sanoo.

Hän arvostaa myös Helakeskuksen ja Helatukun asiakaslähtöisyyttä. Yhteistyö on avointa ja ongelmat halutaan ratkaista. Rintamaa näkee arvoa myös sillä, että yritykset ovat täysin kotimaisessa omistuksessa. Asiakas tietää aina, kenelle voi soittaa.

Rintamaa muistaa tilanteen, jolloin varastohenkilöstöstä oli pulaa yritysten varastolla Seinäjoella. Kun nopeista toimitusajoista haluttiin pitää kiinni, myyjät keräilivät tilaukset valmiiksi.

”Siellä pistetään asiakas aidosti kaiken edelle, ja koko porukka vetää yhtä köyttä. Touhuamme aika monen yrityksen kanssa ympäri Eurooppaa, ja kovin monessa firmassa ei tällaista fiilistä koe.”

Charmia Groupin ketjupäällikkö Sami Rintamaa on asioinut Helakeskuksen ja Helatukun kanssa pitkään. Hän arvostaa yritysten aitoa asiakaslähtöisyyttä ja sitä, että relevantit ihmiset ovat tavoitettavissa.

Toivotko asiakastapaamista HTF Groupin Turun showroomissa Käsityöläiskadulla? Ota yhteyttä!

Helakeskus / Turo Vainioniemi: 050 4071 688, turo.vainioniemi@helakeskus.fi

Helatukku / Mika Hautaniemi: 044 039 4114, mika.hautaniemi@helatukku.com