Salice – laatua ja hiljaisuutta keittiöön

Sarana ja sen kanssa käsi kädessä kulkeva vaimennin ovat hiljaisen keittiön parhaimmat apulaiset. Nykyaikaiseen keittiöön tottunut huomaa laadukkaan saranan puutteen siinä vaiheessa, kun keittiön ovet paukkuvat jatkuvasti ruuanlaiton lomassa. Jos sarana on laadukas, ovi ei myöskään koskaan repsota vinossa eikä häiritse kenenkään esteettistä silmää.

Salice -pian 100-vuotias innovaattori

Italialainen Salice on maailman johtava saranoiden ja erilaisten avausmekanismien valmistaja. Yritys on maailmanlaajuisesti yksi arvostetuimmista ja luotettavimmista brändeistä.

Herra Arturo Salice aloitti toimintansa 1926 Pohjois-Italiassa kalustehelojen maahantuonnin vähittäiskaupassa, saranat otettiin valikoimaan 1950-luvun loppupuolella, jolloin myös Arturon pojat Giorgio ja Luciano tulivat mukaan yrityksen toimintaan. Tällöin yritys perusti ensimmäisen tehtaansa ja tuotantolinjat avattiin. Noina vuosina tehtiin myös kaukonäköinen päätös erikoistua nimenomaan huonekalusaranoiden ja aluslevyjen valmistukseen.

Salice täyttää siis pian jo 100 vuotta. Yritys on koko historiansa ajan ollut sarana-alan innovatiivinen edelläkävijä, ja vuonna 1957 Salice rekisteröi ensimmäisen piilosaranapatenttinsa, jolloin syntyi Arturo Salice S.p.A.. Yritystä on vuosien myötä laajennettu taidokkaasti maailmanlaajuisesti, mutta Salicen ydin on edelleen Italiassa, Novedratessa, missä 47 000 m²rakennuskompleksissa sijaitsee tuotannon lisäksi mm. Salice-teknologiakeskus, koulutustilat, varastot ja huolintakeskus. Yritysostojen myötä Salicen tuotevalikoima on laajentunut kattaen tänä päivänä myös ovimekanismit (Bortoluzzi Sistemi) ja liukukiskot (Salice Guide Spa).

Helakeskuksen pitkä historia Salicen kanssa

Helakeskus on luottanut Salicen tuotteisiin jo 36 vuoden ajan ja toiminut heidän maahantuojanaan 32 vuotta.

-Kukaan ei ole vielä tähän mennessä näyttänyt minulle parempaa saranaa, toteaa 34 vuotta Salicen saranoita myynyt Helakeskuksen huonekaluteollisuuden myyntipäällikkö Jouni Raja. Helakeskuksen myydyin Salice tuote on 110 asteinen Silentia+ sarana, jonka innovatiivinen soft-close-tekniikka takaa miellyttävän käyttökokemuksen. Salicen sarana on ainoa, jossa oven ja rungon välinen etäisyys pysyy vakiona säädöstä riippumatta ja lisäksi Salicen hidastinsaranassa on kaksi hidastinsylinteriä, kun muilla valmistajilla niitä on vain yksi. Ja mikä parasta, kaikki saranat ja aluslevyt sopivat keskenään, valottaa Raja Salicen saranan ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Nerokkaat saranat vievät kaapista vain vähän tilaa

Salicella on myös markkinoiden pienin ylösaukeavan oven mekanismi. Salice Wind on erittäin kompakti ja tehokas nostomekanismi, joka vie kaapista vain vähän tilaa ja lisäksi se on helppo ja nopea asentaa, tarkentaa Raja nostomekanismin parhaita puolia.

Trendikäs EXEDRA2 nykyaikaiseen keittiöön

Yksi tämän päivän keittiötrendeistä on kätkeä keittiön toiminnallisuuksia pois näkyvistä tai ainakin piilottaa pienempiä kodinkoneita pois näkyviltä ja viemästä kallisarvoista työskentelytilaa tasoilta. Keittiö halutaan osaksi tyylikästä ja harmonista kokonaisuutta esim. avoimessa keittiön, ruokailutilan ja olohuoneen kokonaisuudessa. Siksi ns. aamiaiskaappeja suunnitellaan keittiöihin kasvavassa määrin. Salice on omalta osaltaan vastannut tähän kysyntään yhden viimeisimmän uutuutensa myötä. EXEDRA2 on tuplataite ovimekanismi, joka tarjoaa innovatiivisen ratkaisun tilan tehokkaaseen hyödyntämiseen. Valittavana on kaksi tyylikästä versiota: Exedra2 Smart, jossa oven reunat ovat näkyvillä ja Exedra2 Star, joka piilottaa mekanismin kansipaneelin taakse.

Laadukas sarana parantaa elämänlaatua

Siis sarana. Voisi ajatella, että vain pieni ja tylsä palikka osana keittiötä, mutta nousee kuitenkin arvoon arvaamattomaan. Ei ole lainkaan yhdentekevää, millaisen saranan oviisi valitset, muistuttaa Jouni Raja. Laadukas sarana lisää elämänlaatua tarjoamalla hiljaisuutta ja luodinsuorat ovirivit rivit vielä useiden vuosien käytön jälkeen.