HTF Group Seinäjoen vuoden yritys 2021

Seinäjoen Yrittäjät ry palkitsi HTF Group Oy:n sekä Fillarikauppa Cycli Oy:n Vuoden Yritys 2021 -tunnustuksella. Vuoden Yritys -tunnustuksella palkitaan ansioituneita yrittäjiä menestyksekkäästä yritystoiminnasta ja esimerkillisestä asenteesta. Seinäjoella on perinteisesti palkittu kaksi yritystä.

Seinäjoen Yrittäjien puheenjohtajan Ossi Viljasen mukaan jäseniltä tuli tänä vuonna ennätysmäärä ehdotuksia yrittäjäpalkinnon saajiksi.

– Ehdotukset olivat hyvin monipuolisia, ja niistä lähdimme valitsemaan. Nämä kaksi nousivat selkeästi voittajiksi.

Viljanen näkee HTF Groupissa ja Fillarikauppa Cyclissä paljon samaa, vaikka yritykset toimivat täysin eri aloilla.

– Yhdistävä juttu on persoonien tuominen mukaan osaksi markkinointia. Cycli on luonut yrittäjien omasta harrastuksesta liiketoiminnan – pirskahtelevan, jopa kansainvälisesti laadukkaan toimintamallin pyörien ympärille. HTF Group on vastaavasti uudistunut brändäämällä hyvin perinteisestä liiketoimintasektorista yrityksen, jonka henkilökunnasta paistaa aivan erityinen tekemisen nautinto.

HTF Group

HTF Group -konsernia luotsaa yrittäjäkolmikko Ari PölkkyMika Sumuvuori ja Jani Uura, jotka perustivat yhtiön alkujaan yrityskauppaa varten vuonna 2016, jolloin he ostivat Helatukku Finland Oy:n. Vuodesta 1982 Seinäjoella toiminut Helatukku oli 2000-luvun alussa siirtynyt amerikkalaisen sijoitusyhtiön omistukseen, joten omistus palautui kaupan myötä takaisin juurilleen.

Sen jälkeen konserni on kasvanut edelleen yrityskaupoilla, joista tuorein tehtiin tänä vuonna, kun 1971 perustettu Suomen Helakeskus siirtyi sijoitusyhtiö Panostajalta HTF Groupin siipien suojaan.

Konserniin kuuluvat myös valaistukseen ja sähköön erikoistunut tukkuliike KVS Oy sekä räätälöityihin ohjelmistoratkaisuihin erikoistunut MP-Tietosovellukset Oy. Yli 60 henkilöä työllistävän yhtiön liikevaihto nousee tänä vuonna yli 20 miljoonaan euroon.

Tehtävät konsernin johdossa on jaettu siten, että Ari Pölkky vastaa myynnistä, HR:stä ja markkinoinnista, Mika Sumuvuori taloudesta sekä sisäisestä ja strategisesta kehittämisestä ja Jani Uura hankinnoista ja logistiikasta.

Rohkeus, luotettavuus ja avoimuus ovat HTF Groupille tärkeitä arvoja. Avoimuus ja rohkeus näkyvät myös yrityksen markkinoinnissa: Youtube ja muut sosiaalisen median työkalut on otettu suvereenisti käyttöön.

– Henkilökunta on isossa roolissa, meillä on hyvä porukka töissä. Olemme The Winning Team, voittajajoukkue, ja kaikkihan haluavat pelata voittajissa. Me ollaan ylpeitä siitä mitä me tehdään ja mitä ollaan.